onsdag 12 maj 2010

Gåslever och småfisk

Vissa dagar kommer man ur sängen tidigt. Och det är ibland så att man inte riktigt kommer i den heller.
Kinaresenärerna kom hem till slut, efter att ha fått plats på ett annat plan från Schweiz via Danmark, fem timmar försenade.
Halv fyra på morgonen måste man prata. Om garanterat äkta märkesvaror....prutningen från 580 till 60 kronor...fjortonrätters middag...seder och olater.....service och kontroller....filmstjärnestatusen....om att äta orm....framsidan på Shanghai Daily....dans med en president....Hårgalåten på kinesiska....fotografer och trängsel...bakgator och stadsdelar.
Där var kontraster, som till exempel lyxpalats invid det lilla bebodda skjulet. Det hade de inte städat bort inför världsexpon, men säkert mycket annat.
Det låter som att jag varit dit, men nähepp...jo men lite. Det berättas som ett rinnande vatten hur det har varit i en större stad med världsutställning på agendan. Det gör man en morgon om det passar.
I dag är det onsdag, utav bara den. Det kommer att märkas tror jag. Jag måste försöka att sluta med kinaresorna. Det blir alldeles för jobbigt med tidsförskjutningen, och med detta långprat på mornarna före arbetet.

2 kommentarer:

  1. ibland kan man behöva småprata om små och stora verkliga saker! :)
    Kina, ett liv, intressant!
    jag såg klippet, uh fränt :D där samlades världsmusik, från folkmusik-lurv. . .
    ujuj nerprutning till 60kr var bra imponerande! '
    tidig kväller ikväll då, har ni ätit korv å makaronis?

    SvaraRadera
  2. Nä.Blev bara lite lax och sånt....

    SvaraRadera