torsdag 13 maj 2010

Muttra inte nu.

När intresset för vaxningen av lillbilen avtagit, hittade junior en trasig motorsåg som han började att skruva sönder. För att skruva...sönder, är en förmåga han vårdar ömt. Och det lär man sig massor av.
Bredvid insuget, inuti luftrenaren, saknades bevisligen en mutter, och var fanns den? Ja...troligen inuti den lilla motorn. Det var ju någonting som hade slammrat så förskräckligt och sedan orsakat i det närmaste tvärstopp under sågning. Den jäkla muttern....dåligt fastdragen...det måste vara så!
Efter en total demontering öppnades vevhuset, och några aluminiumflisor, bearbetade på olika sätt föll ut. Och där, i den ena kanalen, satt en skinande blank mutter. Hel och fin. Kolven var inte sig riktigt lik i underkant, utan något trimmad, mot den mycket hårda muttern. Men eftersom muttern inte lyckats ta sig vidare in, är nu ett kolvbyte det enda som behövs, på en nästan osliten liten motorsåg.
Lyckat, att någon kom sig för att tröttna på bilvaxning, för att istället ägna sig åt roligare saker. Som att skruva isär trasiga motorer till exempel.
Bra att vi lär så mycket av att skruva isär saker. Nu skall vi försöka att lära oss något när vi skruvar ihop. Kan det gå lika bra?
Vi skall verkligen försöka att få tillbaka alla skruvar och prylar på rätt ställe, utan att det blir något över. Smart då att vi la alla 100 delarna tillsammans, i en plasthink. Bara att börja med det som ligger överst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar