tisdag 22 december 2009

Återremiss eller åter en miss

Fem i tolv, och då börjar de tänka till en aning. Bättre sent än aldrig såklart, men varför skall det vara så svårt? Det verkar vara så otroligt svårt för folk med skygglappar att förstå vilka ingående komponenter som gör en stad.

-Hus, det funderar vi på...ja visst ja, sen mer hus, och fler hus och några hus och kanske ett par hus där med, och en radda med lådor...menar hus, och ett snajsigt hus till kanske? -Plocka ut ett par hus lite snett där borta för säkerhets skull, och två på rak linje. Tre är kanske överkurs, men okej då. Räcker det? Och så några gator och gångar med plattor mellan bara.
-Så, nu är staden klar!
-Och titta!... där har vi en plätt där folk har råkat stanna till! Dit med ett rejält hus bara så att det inte kan upprepas!
-Och i de husen skall det vara massvis med affärer kompletterat med några affärer och det vill folket ha, och det behöver vi väl inte ens diskutera? Alltså vad som är bäst för alla, menar vi väl...nog... -Affärer skapade staden från början så vi kör på det, precis som köpmannaföreningen. -Dom vill såklart ha fler butiker, men att dom ibland är allergisk mot kommers beror ju mest på torghandel eller att någon som har mörkare polisonger kursar nåt lagom billigt. Förjävligt hur de kan, de andra.
Och precis mitt i centrum skall alla få vara....på nåt vis borde det väl gå...ja..
-Jaja, nu är klockan kvart i tolv och det krävs lite rast och vila, men vi byggde på rätt bra ett tag, det må jag säja. Nu skulle det sitta fint med en långkorv. Tur att den Glade Korven blir kvar ett tag till, för vad skulle man annars göra här i hörnan. Jag ställer mej under ett trä....på snoddasperongen och äter en korv jag.

2 kommentarer:

  1. Har inte hängt med, men vad skall där bli, på torget i sveriges f.d. fulaste stad?
    Blir det tomt eller bara korvgubben?

    SvaraRadera
  2. De sa på fullmäktigemötet igår, när idiotbygget återremmitterades:Vi skall lyssna av vad invånarna vill göra med torget, alltså bygga eller torget åter. Nytt tänk alltså: Lyssna på folket:)

    SvaraRadera