söndag 7 februari 2010

Basic

En mystisk stek skall obduceras å det snaraste. Tjälknöl, men utan tjäle...kan det va nåt?
Det verkar som överkurs att frysa ner en tinad stek igen bara för att det skall gå rätt till. Tjälknölen sägs ju ändå ha uppkommit på grund av ren försummelse och glömska så då så...
Jag gjorde som vanligt med temperaturen och det gick ju rätt fort med en redan tinad sak. Dryga fem timmar i ostörd miljö, får väl tyckas vara acceptabelt?
75 grader runt den och 62 inuti. Okej..olika bud....
Tjälad variant skulle kräva förslagsvis 10 timmar...för grejen är låg värme i ugn och l å n g s a m uppvärmning av klumpen straxt före färdigtemperatur, för då stannar vätskan kvar. Dränkes, om man vill, med en salt variant på lag över ett dygn, eller några timmar.
Kollakolla!
Jodå, den såg skaplig ut när jag för säkerhets skull delade den. Tillkommer gör en full långpanna med rotfrukter i ugn, saltade och olivinoljade. Och sås gjord på lagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar