lördag 3 april 2010

Rinnande vatten

Så här är det att fira påsk: Det börjar med en Långfredag, och den är lång och seg. Då behöver man inte spralla till det så mycket. Man kan gå efter boken, och hålla sig till vad som står där.
Idag är det Påskafton och samtidigt lördag. Då går man ut stenhårt, med kokta ägg till sen frukost, och melodikryss samtidigt. Det fungerar bäst om man inte äter hårdbröd under frågorna. Resten av dagen kan tillägnas familjen och en gemensam återhämtning efter förmiddagens prestation. Kvällens aktiviteter tar vi ställning till senare. Framåt kvällen.
Nu skall vi bita ihop inför senare halvan av helgen. Med rätt inställning kan det gå hela vägen. Det är en hel del god mat som inte bör schabblas bort. Fyra dagar är inget man slarvar bort genom att gå ut med fel tempo.

Jag har svårt med att anpassa mej till att det luktar vår, och att det är vår på gång. Den kollossala vintern satte sig hårt i medvetandet. Nu när jag går ut på gården, rycker det i mej när jag ser snöskyfflarna mot garageväggen, och det kommer en svårkontrollerad reflex från mitt inre.
Det ser garanterat inte bra ut att skotta någonting nu...men det kan finnas lite dikning att göra! Vatten som rinner på våren är en fin upplevelse, och stopp i vägtrummor skall inte föraktas. De propparna fyller en funktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar