söndag 7 mars 2010

Envisa hälsingar

Pulsmätaren på Jörgen Brink gjorde verkligen att förhoppningarna steg inför upploppet. Men hur kan han ligga på 150 slag per minut när det börjar att dra ihop sig i Moraparken?
Flera av de andra kanonerna i täten har vunnit några Vasalopp, så Brink var mitt namn idag, tillsammans med slitvargen Rezac. Kul att hälsingen får lyckas i sin sista skidsatsning. Han hoppar mellan grenar och satsar, trots att han börjar bli veteran. Hela 36 år, och då är man veteran, ju...
Om man fortfarande, i intervjuer och reportage, ofta får möta ett gammalt stafettmisslyckande var det här den verkliga revanchen. Lite som Fuglesang och hans i flera år missade rymdfärder, som till slut vändes till succé. Jag gillar sådana historier.
Hälsingar är ena envisa jävlar! Vi får se hur resten av dagen utvecklar sig. Kan hälsingeblodet vara för utspätt? Har pulsen redan stigit till farliga siffror? Kan finsk sisu blandas in i rätta propotioner till den explosion vi gärna upplever? Vi kan gärna flyga i luften idag tycker jag. En lagom frän hemmabomb sätter piff på detta slutspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar