söndag 28 mars 2010

Tänk....men tänk visare

En timme kan vara så lång, så lång....
Det blir en inte helt obemärkt omställning till sommartid. Den timmen tas ifrån en tvärt, och lämnas tillbaka först i höst. Utan ränta dessutom.
Tänk på dem som inte har råd att avvara den tiden nu på direkten. Det kanske inte är möjligt att uppbringa den överskottstiden, på grund av olika orsaker, och hur löser de detta?
Om man kunde få välja....avbetalning! Ja, genom att ta till exempel två minuter om dagen, eller en kvart i veckan, så skulle kanske fler klara det bättre. Det borde gå att få till den timmen för alla, om man får månaden på sig. Det kan säkert vara lite individuellt detta, eftersom tillgången, eller snarare orken är olika.
Jo, men visst skulle det bli ett intressant läge när vi väljer sätt att gå in i sommartid...Och tänk om några inte kan göra rätt för sig i tid? Kunde man erbjuda dem att låna, en stund före?
Det kan bli en ny branch av detta! Time Bank....Scandinaviska Enskilda Timmen......Ta ut på Minuten....En kvart via sms...Men nackdelen blir att vi inte får tillbaka mer än 55 minuter i höst...det svider!
Tänk att det har funnits en tid, då människor hade olika tid, samtidigt. Det är sant!....men skulle överhuvud taget något fungera idag....efter en timme eller så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar