måndag 15 mars 2010

I vått och torrt

Det hördes bara ett dovt ljud från trumman, och det blev ingen action. Klädpaltorna blev där de var, och sedan var det nattinatti. Miss Cylinda, född -89, har gjort sin sista piruett.
Hon hade inte en antydan till parkinson eller inkontinens trots åldern, men vissa egenheter i tänket hade hon. Det klickade lite när hon skulle riva av sitt standardprogram med vardagskläderna. 40 grader kan vara jobbigt på ålderns höst.
Hon balanserade lätt en femkrona på högkant under hela sin karriär, trots alla grova mattor, stela jeans och vinterjackor. Det skall ingen ta ifrån henne. Hon var fantastiskt i sin balans trots att hon ofta var så packad. Och som sagt...hon höll tätt, både bak och fram.
Nu är det en annan inbokad, i hennes ställe: Nya Miss Cylinda. Betydligt yngre, men med osäker bakgrund. Har hon verkligen de kvaliteter som krävs? Jag kan tänka mej att det blir problem redan vid intagningsprovet. Full som fasen mitt i veckan, och fel inställning....
Kära gamla Miss Cylinda....du behandlade verkligen underkläder med finess, men nu är det stopp. Inte ens en raffig herrkalsong kan roa dej nu.
Vila i frid, och må du återfödas i en annan värld. Inte betongblandare, för helvete! ....men i en renare värld, som torktumlare då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar