söndag 21 mars 2010

Historisk final

En match spelad idag....som i en annan värld. Fokus låg inte bara på bandy, utan spreds på många olika saker, alla under begreppet snöväder. Vilket intensivt snöande!
Våren hade ju kommit tidigare, men ett rejält bakslag kom precis den här söndagen. Jag såg inte en enda boll i luften på grund av siktproblemen under en stor del av spektaklet. Och där var den oftast, under de första sextio minuterna.
Under snöstormen höll vi jämna steg tycker jag. Vi fick ungefär oavgjort i skottningen. Bandyn efteråt vann Hammarby rättvist. Nu är alla nöjda och glada, så vi kan se fram mot en ny rafflande säsong.
Det som bjöds var annars en stor kamp mellan maskiner och vädrets makter. Taktiken bland personalen var i det närmaste obefintlig, ungefär som när ett bandylag på knä tappar kontrollen. En backande traktor i piruett höll på att mosa sin traktorkollega, en funktionär och ena målet. Snö hasades fram och åter, hit och dit. Köbildning och undanmanövrer var mer regel än undantag. Det blev en lång match...med snö ÖVERALLT!
Jag har aldrig tidigare varit med om att få smältvatten i armhålorna under bandy, men så var det idag. Lite armsvett, men mest smältvatten.

3 kommentarer:

  1. Visst e de roligt med snö ... men detta var en ny upplevelse.

    SvaraRadera
  2. Snö är vi ju vana vid, men det var ändå nytt, på många sätt. Och 60 minuter oavgjord parodi var ju lite skojigt emellanåt.... men sen blev det motvind:) Men kul ändå på det hela. Jäklarns vilken trevlig kinarestaurang vi fann. Kanske Chinese River vid stationen är bekant, med dess buffé?

    SvaraRadera
  3. Jodå där har vi varit många gånger, men i den andra så att säga. Samma ägare numera.
    Vi tog budget alternativet och åt på Ikea.

    SvaraRadera