torsdag 18 juni 2009

Åter

Trilla hit och trilla dit. Det enda värt att notera nyss, var ett hästekipage. En rätt liten häst som drog en trilla med ungdomar, runt mellan tre byar. Det var troligen övning inför morgondagen. Det är bra att de övar, så att kraken får lite vana vid vagn och trafik, innan det fraktas stökigt folk i morgon.
Storbjörnen med barn, var troligen på tjänsteresa till något annat lokalkontor. Eller så var det bara vila under någon gran, för att hålla familjen torrare. Eller så åt de mygg. Det är väl protein det skall ätas när man växer. Bara att gapa rejält och röra sig framåt, och man har munnen full.
Möblerna på den lilla altanen såg ensamma ut i vätan. Soffan har inte ens luftats i år, och solparasollet kan jag låna ut. Glaset på bordet användes under värmen tidigare i år. Då som vas för lite grönkryddor vid någon måltid. Men nu var det ett tag sedan vi satt där i skuggan.
Men vilka bra möbler det är! Dessa klassiker från Grythyttan. Stolen heter A2 och är nog en av de mest kända utestolarna. Outslitlig stomme, och så härlig svikt. Lite tunga att flytta in och ut, men lätthanterlig och skrammelfri på plats. Prisvärda? Ja! Nypriset kanske kan vara 1500-2500 kronor. Per stol....
Nu var den här gruppen ett fynd på auktion i Mo för tjugo år sedan, och då ingick även tresitssoffan i samma serie. 300 pix! Men de var målade i original. Röda och blå! Och jag tror att det nog hade målats om även om de varit blå och orange.
De skulle väl ha snyggats till lite sedan. Ja, om något år eller så. Skabbig vit övermålning är det, över det rödblå, flagat och trevligt. Men det finns satser med brädor i original att köpa. Eller så bara sågar man till, enkelt och billigt.
Men då skall det mallas av på millimetern när. Det gör skillnad för ögat med bara en liten avvikelse. Det är fantastiskt, vad det skall vara noga ibland. Men ibland är det viktigt. Särskilt när det är sådana dyrgripar.
Man kanske inte ens skall röra dem så? Det kanske bara skall sittas i dem så länge. Bara det blir torrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar