måndag 22 juni 2009

Pressa

Nu går det tungt! Fruktansvärt gäspigt. Det är arbetssamt i resebranchen. Jag kom i säng väl sent i natt, men blev ändå väckt vid fyratiden. Någon duschade! Det var sonen som redan var på resande fot. Nu var det minsann full koll, ordning och reda. Uppsnyggning, frukost och iväg!
Väl vid samlingen på kulturskolan konstaterades att: Det blir mycket grejor. Jag har ALDRIG sett så mycket bagage i väntan på att packas in i en stackars turistbuss! Efter att chauffören, nästan uppgivet, ruskat på huvudet ett tag, tog han tag i det med förvånadsvärd kraft. Det skulle bara gå!
Stuvade och trixade med tromboner, grejade med luckor som klämde mot bastuba, vände på någon saxofon och klämde till en trumma lite i smyg. Man vågar inte ens nämna vilken kompression hårda resväskor och hockytrunkar utsattes för. Men lite spill måste det få bli. Skulle det få rum, eller skulle det få rum!
Tack vare några urplockade säten där mjukt bagage kunde stuvas, kanske det skulle gå vägen. Jag orkade inte riktigt med upplösningen på dramat, utan avvek när spänningen blev övermäktig.
Jo, att det gick vägen, fick jag reda på efter ett telefonsamtal. En hel del mindre och några större grejor hamnade visst invändigt. Hoppas att inte någon fick sitta och hålla en låda med notställ i knät, hela vägen till färjan i Göteborg.
Nu, precis nu, är de på ingång till Nyköping-Mors i Danmark, vänorten. Tre dygn av tutande och förströelse skall det bli där. Sedan omgruppering till Tyskland och blåsorkesterfestival. Och vid omflyttningarna så skall bussen packas.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar