fredag 13 februari 2009

En vanlig dag

Det är fortfarande en stund kvar på den här fina vinterdagen. Och det kan hända en hel del roligt än.
Att det skulle komma en sådan ovanligt fin vinter. Det är man inte riktigt tränad för, med tanke på hur det har varit, de senaste åren. Men jag har längtat efter snö, och normal kyla. Och det som är nu är ju perfekt, fast visst, lite för kallt för vissa aktiviteter. Men hellre det än grått, blaskigt och snöfritt.
Det kommer väl dagar då även jag längtar efter att snön ger sej av, men dit är det långt ännu. Det inträffar nog bara om det kommer en rejäl snödämp i slutet på April.

Tänk en slö dag vid en strandkant, alltså varmare än idag, solen snett in mot några fina stenar, en rejäl skinnfäll att sitta på. Ja, man kan ligga om man vill. Och elda några torrgrenar som finns där, och kaffe med kubb. Och köpta småkakor.
Så går man ut en liten, bara en liten bit, och borrar ett hål och kollar om det är nån abborrpinne i farten. Det brukar det inte vara men det gjorde väl inget. Och solen värmer mer och mer, men elda måste man ändå, självklart inslag en sådan dag.
Grilla korv och värma bröden rejält, men bara senap! Eller utan går det med. Bara inte ketchup. Går säkert att föräta sej på grillkorv vid sådana tillfällen. Och tittar i lilla kikaren på fågeln som arbetar för kung och fosterland. Knack knack hack. Borde ge honom en treo till i morgon.
Ja, men förstår ni hur jag tycker. Det kan vara bra med nästan vargavinter ett tag, om det kommer någon sådan dag sen, som är värt allt. En dag då man bara är. Och då man bara är där och inte samtidigt någon annan stans.
Och nyss kom skymningen och bäddar in oss lugnt, och jag summerar snart Fredagen den 13. Det är ingen otursdag, och det har aldrig haft någon betydelse, vad någon har satt för siffra på en helt vanlig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar