torsdag 12 februari 2009

OOO, vad det låter bra!!

Kommer någon att tänka på Magnus o Brasse kanske? Länge sedan nu. "Olåten" och "vem skall bort", och jag reserverar mej för titlarna, men fem myror har alla sett. Vad larviga dom var. Pedagogiska riksförbundet hade seminarium på svt två, tre gånger i veckan. Lite kris när Staffan slutade och stoppade strumporna. Syster Yster bytte jobb, och hamnade på mejeri, och Lillstrumpa blev hockytränare. Beppe sov över på jobbet och fick sparken.
Men fasen, är det inte det man ändå saknar halv sju på statstelevisionen. Som man gärna unnar våra barn att se, nu när det nästan är försent. Jag menar att det är andra tider nu.
Tycktes det fjantigt då, kan det lika gärnas vara kult nu. Hur det kunde bli. Ja men då fortsätter vi att klaga på dagens barnprogram, skrikiga färgöverdrifter och andfått tempo så långt öronen ser. För sedan blir det säkert kult det med. Fast det låter långsökt på nåt vis.

Brukar hämta violinisten efter övningen med symfoniorkestern på torsdagarna. Södra Hälsinglands Orkester Förening.
Tjuvlyssnar lite, och det är häftigt. Alla med förutfattade meningar om symfoniorkestrar unnar jag en konsert, live, någonstans nära där du bor. Gör det, och jag lovar att det ångrar man inte! Maffigt och vackert finstämt, om vart annat. Varierat, med gammalt och nytt. Rock and Roll.
Shof, shof, shof, shof, shof shof shof...ooo vad det låter bra.
Konserter nu i helgen, Fredag, Lördag, Söndag, i Edsbyn, Söderhamn resp. Bollnäs. Temat är filmmusik. Från kända vackra filmer. Njutbart.

3 kommentarer:

  1. Vi har inskaffat hela fem myror serien så att stella får en riktigt fin barndom. Har man en gång fastnat för vivaldi är man fast.

    SvaraRadera
  2. Men det var väl bra!Jag är orolig om dagens ungar inte får den förmånen.Lyssna på Vivaldis Våren. Det solot övas här hemma nu. Och hon kommer att fixa det!

    SvaraRadera
  3. Videoklippet: "Nigel Kennedy, Vivaldi, Spring I", 3min långt, men 1:34 in så exploderar det!Flinka fingrar.

    SvaraRadera