tisdag 12 maj 2009

Frän rundgång ikväll

Ikväll var det lite drag på spelningen. Det har vänt lite uppåt igen.
Det ljummar i skallen än. För en månad sedan var det nära att hela rockgruppen havererade. Basisten lade ju av i höstas innan vi hade börjat, och nu senast flyttade gitarrkollegan långt bort och då blev det ensamt, må jag säga. Trummtjej, sångkille och gitarrgubbe. Så såg det ut några veckor.
Ett omöjligt uppdrag, rena mission impossible var det. Jag som ende gitarrist, och nybörjare, skulle få det att låta som en hel satans festival, kändes det som. Paniken kom smygande, som lite kallsvett och yrsel.
Grannen får komma och vara prao! Han, som även är arbetskamrat och meddelålders nästan som jag, var en räddningsplanka som tog dem med överraskning. Plockade upp sin gura av riktigt TRÄ och lirade. På en timme hann vi dock mest röra till det ytterligare, men vi bestämde vad vi skulle satsa på till nästa gång, och ikväll var det lite av comback.
Vi var nöjda och uppåt, för här fanns det igen. Framsteg och lite tryck. Det var tur att det fanns en sådan prao, som riktigt styrde upp det. Från och med nästa gång så är han ordinarie, om jag får bestämma. Det drar med sig alla framåt om det låter bättre, självklart.
Judas Priest, ZZ Top, Mustasch. Det blir bra! Vi skall ju ha tre låtar, om det bli att ställa sig på scen....

6 kommentarer:

  1. vilka låtar med judas, zz och mustasch ska ni lira? vad kul att ni har ett band! kommit på något namn ännu?

    SvaraRadera
  2. Vi har plinkat på diverse låtar i en enda röra, men nu bestämde vi oss äntligen för att "göra lite mer "färdigt" med några. You´ve got another thing coming, Tush, och Down in black. Tre så olika låtar är bra. Men vadå band? Ha..Studiecirkel! Ja... eller band?:)

    SvaraRadera
  3. Emma å en vankande dooggie13 maj 2009 kl. 21:58

    oooh kul ju! vilken granne är det?
    tro ni kommer bli super braá sen när ni har övat in er så pass bra å det blir en konsert! rolig grej ju, klinka lite å lära sej..

    nää hejhopp

    SvaraRadera
  4. Han jobbar på rep. med oss, den skojarn.

    SvaraRadera
  5. Härligt att höra! När jag ibland tjötat över att det gått dåligt på nåt rep med bandet, brukar en god vän till mig bara säga att: Ju dåligare det låter, desto mer punk är det!
    Alltid något!

    SvaraRadera
  6. Men det var väl himla jobbigt att internet låg nere tills nu! Nu får vi försöka att låta mindre punkigt, alltså.Tror jag förstår. Försöker att trösta. Tack.

    SvaraRadera