söndag 3 maj 2009

Symetrin

Idag har jag arbetat i verkstan. Det var lite nödvändigt arbete att göra på moppen.
Den såg inte riktigt ut som den skulle efter gårdagens fiskeutflykt. Han mådde nog inte riktigt bra heller unge ägaren, eftersom mopeden var lite tilltufsad redan innan första veckan med den var till ända.
Stödet och fotpinnen, som sitter med en bult i samma fästpunkt, pekade åt ett väldigt konstigt håll, och styret såg ut att behöva lite stretching. Dessutom var tanken oförklarligt nästan tom, och lite ur led på något vis. Den hängde ut lite åt ena sidan och hade släppt kontakten med sidopanelen, som hängde som en vindflöjel.
Det var svårt att få någon klar redogörelse för vad som hänt, men det behövdes inte mycket undersökning av objektet för att konstatera att den hade varit i backen på något sätt. Det var säkert riktigt skämmigt att den var lite pajad, men det var viktigare för mig att sonen var hel.
För att göra historien kortare så är det troligaste att den parkerats klantigt bara och tippat medan det har fiskats, under det att tanken sakta dränerats på drivmedel. Men det var ett sablans lirkande innan vi i princip bara konstaterade att detta var cenariot som gällde, trots sonens försök att spela ovetande. Hans idé var nog att förtränga det hela, som en väldigt liten envis struts.
Jag var bara rädd för att han hade smällt omkull rejält först, eller kört tvärstutt i något, men efter detta utredande, var det inte fallet. Och det var lite enklare att ge sig på att reperera när det inte var ett allvarligt tillbud, för det är viktigt att inget vitalt brister överraskande, i full fart senare.
Det gick att greja till det som var stukat utan större problem, så nu kan det åkas igen. Men kanske det var lite lärorikt ändå, detta med att vara noga hur man parkerar. Det som farsan har tjatat om. Mopedstöd sjunker ner i jord! Att det är ett måste med fast mark och balans. Annars ligger grejorna.
Men det var väl så bråttom med att få en wobbler i sjön att det berömda tunnelseendet tog över. Det kan göra det när man vill saker. Rakt fram mot godiset bara. Jag vet!

2 kommentarer:

  1. Vilka tjusiga bilder! Det kliar lite i fingrarna!

    SvaraRadera
  2. Det kan klia av olika orsaker. Kliar lite i ögon och näsa av vitsippor på mej.

    SvaraRadera