måndag 13 juli 2009

Hopp!

Nu är det så fint såå. Alltså lagom slarvigt slaget i diket, och snabbt avklippt på gräsmattan. Endast de partier som behövdes klippas körde jag. Det jämnar ut sig nästa gång.
Och takrännorna på garaget har rensats på skräp. Det såg mest ut som matjord, blandat med bandybollar och någon pinne. Om man har stora fina aspar så blir det mycket klegg i rännorna, men det är sådant som man lätt står ut med, när man ser, och framförallt hör löven.

Grabbarna städade nere under källartrappan nyss. Det fanns ungefär ett hundra grodor, de flesta små, där under. Inte inomhus om ni trodde det, utan vid källaringången. Där har vi en stadig trätrappa nedställd i en murat utrymme, istället för att krångla till det med gjutna steg, alldeles för permanenta.
Någonting inbjuder smågrodorna att dansa ner över muren och fastna där i fällan. Då gömmer de sig nödtorftigt under trappstegen där det blåst in lite skräp och löv. Det går nog ingen nöd på dem där, men att visa dem en framtida, större värld kanske gagnar grodstammen.
Och det klampar förbi stora klumpiga fötter där grodorna gömmer sig. Därför får vi förbarma oss lite och samla upp dessa små liv ibland. Jag undrar om samma groda har lyfts upp flera gånger? Tänker inte kolla det speciellt noga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar