torsdag 30 juli 2009

Skit också

Nu har vi provat ett nytt fiskevatten. Från den lilla bron där vi parkerade gick det lätt att gå uppströms ån. Det var lite väl slätt och öppet i vattnet, och inte så värst många ståndplatser, så vi knatade på. Provade några ställen här och där, men klev på uppströms.
Varmt! Bromsar! Och mygg som vanligt. Men det skiter vi i, för snart hittar vi bättre vatten. Kanske några slingrande krokar med överhäng och gömslen, där uppåt myren?
Vass i stora lass! Det gick inte att komma åt vattnet ens. Bara det vatten som var på myren, och upp på stövelskaften. Balansering, vingel, fastna i grenar, svettigt, vingla, hoppa tillbaka. Bara ge upp! Så blev det. Ingen idé att fortsätta med galenskaperna. Neråt bara, och fiska lite på vägen. Nu hittade vi ju vägen tillbaka som tur var. Jag kom ju på att vi skulle följa ån.....
Lite fisk var det där. Mycket lite. Men bilen startade i mörkret och det bar hemåt. Hem till kvällsfikat, det bortglömda, som vi packade upp ur ryggsäcken.
Men tunnbrödsklämman smakade riktigt bra hemma i soffan. Inte en mygg hade vi heller under fikat. Ingen vidare fiskelycka ikväll alltså. Men en björnskit trampade vi i. En rejäl doning som nallen lämnat i vår väg. Ungefär som en köttfärslimpa, om man skall jämföra med något.

2 kommentarer:

  1. Emma - å en ont i örat å trött liten puff30 juli 2009 kl. 02:28

    haha, hem till kvällsfikat! som blev bortglömt... haha! XD ni glömde äta den

    SvaraRadera
  2. Har vi semester, eller har vi semester? Sov gott? Fan, pigg som en mört..Jo glömde att fika i skogen,du.Vims.

    SvaraRadera