måndag 6 juli 2009

Makaroner på ett strå

Även om det är lite svalt och blåsigt, för att vara mitt i sommaren, så kan det vara rätt fint en sådan kväll som ikväll. Om ni inte kommer på något annat att fördriva tiden med, så gå då gärna en promenad, med skarpögd blick, och något lagom behändigt kärl i handen.
Det måste vara lite av ett smultronår i år. Bara på en snabb runda runt tomten, plockade vi en rejäl djuptallrik med fina smultron nyss. Tillsammans med ett lagom stort paket med gräddglass, blev det en fenomenal efterrätt. Och det gick faktiskt att sitta ute och avnjuta det hela, inklusive kaffetår, även om det inte är den högsommar som det ju helst skall vara nu.

Jag grillade helt enkelt måndagsfalukorven på utegrillen ikväll.....Fipplade med svajiga rostgrillen och eldade. Men det piffade till delikatessen rätt så bra, till veckans första kvällsmål. Makaronerna, för det var bara sådana idag, smakade faktiskt bättre, hur det nu kunde komma sig. Men smultronen med glass var bäst! Vad mättande och gosigt, i solnedgånen på farstukvisten.
Och växande släktet, yngre än mej tar, såklart, genast efter middagen fram en badrumsvåg, för att bevisa sin storhet. Verifierar sin nyvunna tyngd. Det var i och för sig inget större fel på den idén, men varför sedan förta den glädjen genom att få mej upp på vågen?
Han blev totalt krossad i den tävlingen. Jag har dragit ifrån med en hel långsida nu. Revanch från fjantiga biltävlingen sist. Nä, äta som mej, det kan han inte ännu!

2 kommentarer:

  1. vilken fin blå tallrik! vad kan det vara för nåt?

    SvaraRadera
  2. Ming? ..Eller egentligen bara en enkel billig kinesisk efterrättsskål, utan märke. Inte tallrik. SKÅL! (för sommaren).

    SvaraRadera