tisdag 29 september 2009

Hel eller halv

En mer eller mindre känd prao, moppeägare, inneboende här, med inbillad basröst... fattar...har idag kommit hem efter en lite...ja, ovan praodag. På firman med småmotorer och liknande fritid, har det skruvats en del, men idag skulle det bli annat. Han skulle helt frivilligt avstå från skruvande! Något allvarligt fel måste ha uppkommit. Välja bort sådant självmant?
Idag blev en fodrad vindjacka, ett par byxor, en mössa och några kroppsdelar rejält röda. Inte en fläck hade han med sig dit i morse, men var riktigt välförsedd med sådant vid hemkomsten. Det var rätt jämnt struket på byxor och jackärmarna, men för övrigt var det spridda skurar, från topp till tå.
Han fick beröm motsvarande sin infärgning. Jättebra målat! Hela dagen höll han på, envist, tills det var klart. Ett större plank blev målat på båda sidor, trots snålblåsten och höstkylan på morgonen. Här hemma har han inte övat mycket på målning, men det var väl inga problem nu. Bara lite ont i handleden, men sådant får man ta...
Förvånande vad det går att hålla ut, när intresse och sysslan stämmer. Då funkar det otroligt bra för den praon.
Sen måste ju alla åkklippare köras in och parkeras i verkstaden vid stängningsdags, och en särdeles passande syssla är det. Det blir ju rätt trångt där som tur är, och då måste de ju givetvis köras ut direkt i morgonbitti.
Alltså är det prao mellan 08:00 till 17:00. Punkt! Kortare dagar accepteras inte. Glöm det. Måste ju hinna laga den där överkörda röjsågen klart. Det är en baggis nu.

3 kommentarer:

  1. Det är bra, kör med honom medan du kan.

    SvaraRadera
  2. Men det skall jag! Nu är det andra som kör med honom den här veckan. Lättkört med andra ord.

    SvaraRadera
  3. Han lär vara helt slut på fredag och resten av detta år ...;-)

    SvaraRadera