tisdag 15 september 2009

Skippa iväg dem bara

Om man åker till Berlin med tåg skall man helst ta med sig en burk vardera av drottningsylt och hjortronsylt. Och ett helt gäng med osthyvlar. Lingonsylten ska man glömma hemma. Den dör tyskar av, så sur som den är.
Tyskar är ena gottegrisar och sötsaker är populära. De sockrar ju till och med sina popcorn! Så söt sylt kan säkert gå hem som gåva när man besöker dem. Och det som är bergsäkert är att de äter ost.
Men de äter ost utan att veta vad verktyget osthyvel står för. Det så geniala och enkla verktyget verkar de inte ha tagit till sig, men det konstiga var att ungdomarna som var hit tidigare bara kastade sig över hyvlarna i ren förtjusning. Och fick med sig några hem.
Och där har de säkert redan fallit bort i den vanliga tyska trallen: Tjocka skivor tung tysk ost.
Å andra sidan gillar jag verkligen verktyget kniv, till allt som det går att använda en kniv till. I matlagning och att friäta med. Det går inte bra att äta soppa med kniv, men nästan allt i övrigt. Spagetti skulle man nog prova att äta med en morakniv...Och... lite okej med kniv till ost ändå. Men inte tunga tyskskivor. Hellre konstiga skurna bitar ost i handen, och smörgåsen i den andra.
Självklart smakar det på ett annat sätt. Och vi kan skippa osthyvlarna ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar