söndag 13 september 2009

Surt efter

Mjäk! Det är tur att det finns svarta och röda vinbär och citron. Saft på bara aroniabär smakar menlöst. Men eftersom det är en av de bättre bären vad gäller c-vitaminhalt så togs de tillvara idag. Otroligt lättplockade bär, och nära till, eftersom de växer som avskärmning runt vår lilla altan. Nu går det dessutom att klippa ner buskarna rejält. Det vore bra om man kunde se utåt sjön lite grann. Just nu är det helskymt därifrån och det är inte det som vi har sjöutsikten till.
Jag gillar inte söt saft och skulle bara ta lite grand socker som grund. Det kan ju även tänkas att det passar som måltidsdryck om det inte är så sött. Jomenhejsan vad sött det blev! Tänkte lite på lekstuga, farmors fika och barndom när jag kände smaken, så något plus blev det. Men sött!
Men får väl blanda i nåt surt sen då! Ner med det i frysen bara, för sådan okokt råsaft måste frysas. Där kan ni stå och sura, tillsammans med onödigt mycket lingon och blåbär i påsar och burkar. Med hallon och svartvinbär likaså. Och burkar med nygjord lingonsylt efter senaste plockningen.
Jag konstaterar att det var en bra skörd i år med. Det köps inte mycket sylt, om jag säger så. Köpsylten är ju dessutom alldeles för söt. Förstår inte riktigt hur dom tänker..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar