lördag 1 augusti 2009

Allt kommer till en

Ny månad och nya dagar. Det trallar på i skaplig takt. Tycker ni att dagarna går, och går fort?
Svaret är att dagarna försvinner inte alls! De går inte iväg och bara är förbrukade och borta. Man mister inte några dagar, eller att de bara tar slut när det är som roligast, eller att det bara blir kväll och stängning.

Jodå, säger samtliga....eller många......Men det är alldeles tvärtom! Jag har någonstans snappat upp ett par meningar där det förklarades så bra, mycket bättre än vad jag klarar av, men dagarna gick inte alls iväg, eller rann ut så snabbt efter att ha läst det. Klick! Några ord som kan hänga med en, under dagar som veckor som år. Skall kolla om det var Kim Strannes ord. Misstänker det, men jag får väl försöka sammanfatta mina tankar med mina ord.
Dagarna går inte. De kommer. Tiden går inte. Den kommer, till en.
Lever man en dag så har den dagen inte försvunnit, utan man har fått den,och sparat den. Lev i den dagen, under den tiden, då har den tiden inte gått, utan kommit. Spara den på ett säkert ställe. Den plockar man fram precis tillräckligt ofta. Kan man göra det så har man fått många dagar. Mycket tid. Och ganska billigt och enkelt var det.
Rinner iväg då? Nja, det beror väl på varför man känner det så. "Rinner iväg och slarvas bort", betyder väl att man inte hinner med allt det som man i sin blåögdhet trodde betydde något, och skulle göras, eller upplevas i raskt tempo.
Dagarna kommer till en. Känn på det, en vanlig dag som kommer. Känn! Lägg medvetet in den på lagret, lättåtkomlig. En dag är faktiskt ingen engångsartikel. Den har man större nytta av än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar