måndag 17 augusti 2009

En stor sten

Grottkvinnan stirrade fascinerat på bilden framför sig. En gul bil kan vara nog så intressant en tidig morgon, nyss kommen från den stora grottan.
-Grottmänniska, detta är en bil! utbrast jag muntert, och sedan började den ovanliga dagen på vanliga stället.
Det kan visa sig, först efter ett tag, hur skumpigt det skall bli vissa dagar. Oddsen var sådana idag, efter nattvak och stressmoment före och under helgen. Det var inte av det allvarliga slaget, men en nog så god blandning, som liknade virrvarrgrötvispröra. Liten halväcklig maträtt som inte finns som tur är. Det rörde om rejält i matsmältningen, och frestade på.
Blandningen av uppmuntrande påhopp, dålig mage, en kniv i ryggen och sångunderhållning under lödning, kryddat med lyteskomik räddar dock en sådan dag. Det ger ett positivt färgat avtryck, inget svartvitt negativ. Vilket dårhus! Härligt! Ett lugn och en liten slags inre frid infann sig sen lite otippat, tack vare de faktiska små händelserna, och lite sortering framåt eftermiddagen.
Jag varken vill eller orkar smyga runt, eller bära runt, eller gömma undan tigande. Det är bättre att pysa ur, så snabbt och ärligt man kan. Inte riktigt allt skall man släppa ur, men ut med det som hjälper mej, och som samtidigt kan vara till nytta för fler. Till och med en grottmänniska kan förstå sådant, för det såg jag i ögonen.
Grottmänniskor är inte dumma. De hittar energiskt alltid nya ingångar, och förhoppningsvis utgångar. Fixar och jämnar till, i hård granit. Hugger ut ett helt garage med plats för en gul bil.

8 kommentarer:

  1. När jag läste inledningen av det här inlägget fick jag en tanke. Varför skriver inte du på en bok? Tråden?

    SvaraRadera
  2. Menar du såhär? På riktigt!..? "Han tog tag i den lösa trådänden och drog. När han kände motståndet, försökte han att vira den runt sin hand medan han höll balansen. Att det skar in märkte han inte. Hur hårt det satt fast, skulle han komma att märka först när"........(och så hoppar vi)............"där han knöt igen den under tystnad. Det mjuka tyget var slitet men helt, och han bara la ner den på sin plats utan åthävor.
    Nu var det bara att gå vidare ett litet stycke, så var han framme".

    SvaraRadera
  3. hum, intressant

    SvaraRadera
  4. japp! jag gillart! du skriver så bra. du skulle kunna skriva bra om vad som helst! jag är säker på att du till och med skulle kunna dramatisera kring en monteringsbeskrivning av en ikeahylla. Vilken gåva!

    SvaraRadera
  5. Det är nog snabbt avklarat! Ikeas anvisningar brukar följa embalaget direkt vid öppnandet. Pannrummet!Så är vi, som du nog märkt.

    SvaraRadera
  6. Jag håller verkligen med Stellas mamma där! Du skriver såå Bra! bra fantasi å ordförråd, du har verkligen skrivargåvan! fortsätt med det!
    så spännande å läsa din blogg varje gång, varje ord. själv så saknar jag allt det där, bara förvirrad!

    SvaraRadera
  7. Men nu var det på högvarv! Fortsätt med det själv. Men sov sen:)Kul kväll, få se i morgon..?..!..?

    SvaraRadera