söndag 18 oktober 2009

Rapport med huvudvärk

Hälsingetjejerna gick mycket bättre och längre i Worldcup än jag vågade hoppas på. Trea efter, enl. uppgift, endast två timmars gemensam träning med laget.
De dundrade på, kämpade på, hade kul med varandra, gick på knän och hörntänder och vann tre matcher. Den om tredjepris var en heroisk kämpamatch, mot klockan och lite konstiga baklängesmål. Kvitteringen kom när tre sekunder återstod, och sen var straffvinsten rättvis. Ge nu de tjejerna en bra grupp med ledare som stöttar, och ta vara på Hälsingebandyns fina tjejer. De är snart i högsta serien med det materialet. Självklart!
Och se för fasen till att det inte går att skylla på ekonomin den här gången efter ett år eller så. Det har varit för lätt att alltid göra det när det börjar gå för bra för tjej o dam. Då blir man så rädd i klubbarna för att det skall kosta lite mer, i en högre serie. Men det är alltid bara kaffepengar!
Om man jämför med grabbarnas juniorlag, så är det bara kaffepengar! Herrjuniorer kostar alltid mer än ett seniordamlag. Varför får det vara så? Att man får lägga ner, för jämförelsevis gubbars kaffepengar? Nu håller jag tummar för att de får något sånär lika "rumsrena" villkor som killarna, för då blir det så bra. Hurra.

2 kommentarer:

  1. Att han skall ha så rätt.:-)
    Kloka ord, tack för dom.

    SvaraRadera
  2. Vet inte det... Bara drog till med nåt irriterat utspel..i glädjen över den framgången.Jag känner för tjejerna sen jag var "aktiv" och skämde deras skridskor och sånt:)

    SvaraRadera