lördag 17 oktober 2009

Töntigt är bäst!

Hälsingarna blev utslängda från Göranssons i och med gruppspelet. Det var nog för lite glögg, portföljer och stöpis för oss där. På gamla Ljusdals IP med gruset framme och nästan kravaller på läktaren kändes det mer som bandy på bandyvis.
Det skall inte vara för fint. Det kan vara grisigt väder, om det hampar sig så och det skall vara en folksport! Jag är skeptisk, kalla det gammalmodigt om ni vill, men jag funderar lite på om det går väl fort med hela resonemanget, som om det enbart är hallar som krävs för bandyns överlevnad.
Visst behövs alltid isen, och den kan ju såklart skyddas av en hall, men behöver det vara så flashigt, ombonat, dyrt och termosbefriat som det börjar visa sig nu? En av grejorna med bandyns fortlevnad är ju att göra "sin" grej av det. Inte att härma alla andra sporter samtidigt.
Därför borde de närmast sörjande ta en funderare på vad som är idén med bandyn, och vad som gör den speciell jämfört med andra sporter. Och naturligtvis utveckla det ytterligare! Markera sin identitet mer genom att förstärka särdrag som attraherar och ger positiva diskussioner och pr. Och som ger mycket publik på fler matcher, alltså möjlighet till större läktare än nu vid behov. Flex? Ha lite "lösare" gavlar på byggena kanske. De kostar mindre än bredd.
Vad är bandyn nu? Det renare spelet som ger lirare en fair chans? Chack på stor is? Kondition och smartness vinner!..Men inte alltid...vad bra! Och ett förbund som inte styrs av bananer...eller bananskal? Jag efterlyser seriösare och rättvisare beslut och bättre tänk om smålag på väg upp. Nu har det varit för mycket favoriseringar av storlag i besluten. Och det borde vara bättre betalt till pingvinerna!..?... MEN i gengäld dubbelt så hårda krav på utbildning och prestation!
Men själva hallarna då? Ja bygg dem!...Som ni behagar och tror på. Frihet...Men om det inte finns resurser: Mobba ingen för det. Jag hatar mobbing!

Och jag tycker nya videon med KENT är en jäkla bra sak. Sådana aktörer gillar jag. Seriösa, allvarliga och säkert glada har de bestämt sig för att vara, och då kan man göra en allvarlig kanonfilm!
De har varit smarta nog att fatta att det är det rätta. Smarta att våga. Och de mobbar säkert ingen annan människa. Det var värt att ställa in innebandyträningen ändå....Jag blir tårögd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar